Kaeng matsaman neua (Curri "matsaman" de bou) - Tailàndia

  • Programa: Karakia
  • Cuiner: Krissadakorn Akkala "Chet" (restaurant Thai Gardens), Barcelona

INGREDIENTS

  • Per a 4 persones:
  • 2 tasses i mitja de llet de coco
  • 700 g de carn per estofar, tallada a daus de 2,5 cm
  • 1 tassa de crema de coco
  • 3 cullerades de pasta de curri matsaman
  • 2 cullerades de salsa de peix
  • 1 cullerada de sucre de palma
  • 4 cullerades de suc de tamarinde
  • 6 beines de cardamom
  • 1 tros de canyella
  • 250 g de patates, tallades a daus iguals
  • 1 ceba a trossos
  • 50 g de cacauets torrats
  • arròs bullit per acompanyar

PREPARACIÓ

En una cassola grossa, poseu-hi a bullir la llet de coco a foc lent. Afegiu-hi la carn i feu-la coure uns 40 minuts, fins que sigui tendra. Poseu la crema de coco en una altra cassola i coeu-la uns 6-8 minuts, sense deixar de remoure, fins que qualli. Llavors afegiu-hi la pasta de curri matsaman i sofregiu-ho fins que desprengui l'aroma. Aboqueu aquest sofregit de curri a l'olla de la carn. Afegiu-hi la salsa de peix, el sucre, el suc de tamarinde, el cardamom, la canyella, les patates i la ceba. Deixeu-ho coure fins que les patates siguin cuites, uns 10-15 minuts. Incorporeu-hi els cacauets torrats i que faci xup-xup uns 5 minuts més. Serviu-ho amb l'arròs bullit d'acompanyament.
Per preparar la pasta de curri matsaman: Traieu les llavors de 12 bitxos secs i deixeu-los en remull amb aigua calenta durant 15 minuts. Barregeu 4 cullerades d'escalunyes picades, 5 alls, 1 tall de lemon grass picat, 2 cullerades de galanga picada, 1 culleradeta de llavors de comí, 1 cullerada de llavors de coriandre, 2 claus d'olor i 6 g de pebre negre. Torreu aquesta barreja en un wok, a foc fluix, uns 5-6 minuts. Després s'ha de moldre i s'hi ha d'afegir 1 culleradeta de pasta de gambetes, 1 culleradeta de sal, 1 culleradeta de sucre i 2 culleradetes d'oli.