Jugo de auyama (Suc de carbassa) - Colòmbia

  • Programa: Karakia
  • Cuiner: Ana Cecilia Hurtado, les Franqueses del Vallès

INGREDIENTS

  • 1 carbassa
  • aigua
  • llet
  • 2 canonets de canyella
  • 5-6 claus d'olor
  • panela

PREPARACIÓ

Renteu molt bé la carbassa ja que s'ha de coure amb pell i tot, talleu-la al llarg i retireu-ne les llavors. Després, trossegeu-la perquè es pugui coure amb més facilitat.
Poseu els trossos de carbassa en una olla plena d'aigua i aromatitzeu-la amb un parell de canonets de canyella i els claus d'olor i deixeu que bulli durant ben bé una hora amb un tros de panela.
Després, tritureu-ho tot afegint-hi més aigua. Passeu-ho per un sedàs o un colador de forats molt petits i afegiu-hi un bon raig de llet, fins que la consistència d'aquest suc sigui del vostre gust, més o menys líquid o espès.
Serviu-lo en una gerra amb uns quants glaçons com a refresc o, si ho voleu fer més "colombià", com a beguda durant els àpats.