Jinjeer (Refresc de gingebre) - Kaolack, Senegal

  • Programa: Karakia
  • Cuina: Bineta Touré i Jaume Blanc, Reus

INGREDIENTS

  • 2-3 arrels de gingebre
  • 3 cullerades soperes de sucre
  • suc de pinya
  • 1 llimona
  • fulles de menta
  • aigua

PREPARACIÓ

Peleu les arrels de gingebre i trossegeu-les. Tritureu-les amb el túrmix fins que us quedi una mena de puré. A mig triturar, afegiu-hi un raig d'aigua perquè es trituri millor.
En un bol de mida grossa, aboqueu-hi 2 o 3 de gots de suc de pinya.
Diluïu la pasta de gingebre en un litre d'aigua, més o menys. Remeneu-ho i aboqueu-ho al bol del suc de pinya, passant-ho per un colador de reixa fina. Les restes de gingebre no hi passaran i el suc us quedarà ben net.
Afegiu-hi el suc de mitja llimona (o una de sencera, si fos petita). La llimona hi va bé per amorosir el gust del gingebre, que és més aviat picant.
Remeneu-ho i tasteu-ho per saber si heu de posar més suc de llimona o de pinya, i després endolciu-ho amb el sucre (les 3 cullerades són orientatives). Torneu a tastar-ho i rectifiqueu-ho del que cregueu convenient (més sucre, llimona o pinya).
Esbandiu les fulles de menta i poseu-les al fons de la gerra de servir. Aboqueu-hi el suc i deixeu la gerra dins la nevera ben bé durant un parell d'hores, perquè sigui ben freda en portar-la a taula.

Anar al contingut