Jiao Zi de gambes fresques
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Josep Maria Kao
- Dificultat: Baixa
- Temps: Més d'una hora
- Restaurant: Kao Dim Sum
- Dieta: Per a esportistes
- Informació nutricional -Obre
Les gambes aporten proteïnes de bona assimilació i poc greix, destaquen també pel seu contingut en fòsfor i iode.Amb la col·laboració de:
INGREDIENTS
- Per a 4 persones:
- Per la massa dels dumplings:
- 250 g de farina de blat
- 5 cl d'oli de gira-sol
- 100 cl d'aigua
- sal
- Pel farcit:
- 12 cues de gambes fresques
- 1 ceba tendra
- 1 gingebre
- 5 cl d'oli de sèsam
- sal
PREPARACIÓ
Per començar, barregeu en un bol gros la farina amb l'aigua mineral, l'oli i la sal. Quan estigui ben barrejat, amasseu-ho amb les mans sobre una superfície plana fins que la massa sigui compacta, tapeu-la amb un drap humit i deixeu-la reposar a la nevera durant 4 hores.
Després, estireu la massa amb un corró de fusta, sobre una superfície enfarinada perquè no s'enganxi, talleu una part de la massa, feu-ne un xurro, talleu-lo a cercles i aplaneu-los, com ara hòsties, amb el mateix corró.
Per fer el farciment, poseu en un bol les cues de gamba pelades i picades, la ceba tendra tallada ben fineta, l'oli de sèsam, la sal i el gingebre ratllat i barregeu-ho bé.
A continuació, poseu aquest farciment sobre les hòsties de farina, tanqueu-les donant-los forma de flor i bulliu-les en un cassó amb aigua durant 8 minuts.
Finalment, escalfeu-les en una paella amb una mica d'oli durant 5 minuts més, però, si ho preferiu, podeu servir-les només bullides.
I ja per acabar, ja les podeu emplatar.
Després, estireu la massa amb un corró de fusta, sobre una superfície enfarinada perquè no s'enganxi, talleu una part de la massa, feu-ne un xurro, talleu-lo a cercles i aplaneu-los, com ara hòsties, amb el mateix corró.
Per fer el farciment, poseu en un bol les cues de gamba pelades i picades, la ceba tendra tallada ben fineta, l'oli de sèsam, la sal i el gingebre ratllat i barregeu-ho bé.
A continuació, poseu aquest farciment sobre les hòsties de farina, tanqueu-les donant-los forma de flor i bulliu-les en un cassó amb aigua durant 8 minuts.
Finalment, escalfeu-les en una paella amb una mica d'oli durant 5 minuts més, però, si ho preferiu, podeu servir-les només bullides.
I ja per acabar, ja les podeu emplatar.