Jiao Zi de gambes fresques

  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Cuina: Josep Maria Kao
  • Dificultat: Baixa
  • Temps: Més d'una hora
  • Restaurant: Kao Dim Sum
  • Dieta: Per a esportistes
  • Informació nutricional
    -Obre

    Les gambes aporten proteïnes de bona assimilació i poc greix, destaquen també pel seu contingut en fòsfor i iode.Amb la col·laboració de:STICSA

INGREDIENTS

  • Per a 4 persones:
  • Per la massa dels dumplings:
  • 250 g de farina de blat
  • 5 cl d'oli de gira-sol
  • 100 cl d'aigua
  • sal
  • Pel farcit:
  • 12 cues de gambes fresques
  • 1 ceba tendra
  • 1 gingebre
  • 5 cl d'oli de sèsam
  • sal

PREPARACIÓ

Per començar, barregeu en un bol gros la farina amb l'aigua mineral, l'oli i la sal. Quan estigui ben barrejat, amasseu-ho amb les mans sobre una superfície plana fins que la massa sigui compacta, tapeu-la amb un drap humit i deixeu-la reposar a la nevera durant 4 hores.

Després, estireu la massa amb un corró de fusta, sobre una superfície enfarinada perquè no s'enganxi, talleu una part de la massa, feu-ne un xurro, talleu-lo a cercles i aplaneu-los, com ara hòsties, amb el mateix corró.

Per fer el farciment, poseu en un bol les cues de gamba pelades i picades, la ceba tendra tallada ben fineta, l'oli de sèsam, la sal i el gingebre ratllat i barregeu-ho bé.

A continuació, poseu aquest farciment sobre les hòsties de farina, tanqueu-les donant-los forma de flor i bulliu-les en un cassó amb aigua durant 8 minuts.

Finalment, escalfeu-les en una paella amb una mica d'oli durant 5 minuts més, però, si ho preferiu, podeu servir-les només bullides.

I ja per acabar, ja les podeu emplatar.
 
Anar al contingut