Jhinga korma (Gambes amb salsa) - Índia

  • Programa: Karakia
  • Cuiner: Edgar Gual, Sabadell

INGREDIENTS

  • gambetes pelades
  • cebes
  • tomàquets
  • comí mòlt
  • coriandre mòlt
  • kasuri methi (fenigrec)
  • ghee (mantega clarificada)
  • coco ratllat
  • ametlla laminada
  • sucre
  • llet
  • sal

PREPARACIÓ

Peleu les cebes i trossegeu-les. Esbandiu els tomàquets i talleu-los a trossos. Sofregiu-ho tot en una paella amb una mica de ghee i condimenteu-ho generosament amb les espècies.
Passats uns quants minuts, quan la ceba i el tomàquet comencin a estovar-se, afegiu un bon raig de llet a la paella, un grapat d'ametlla laminada, 2 o 3 cullerades de coco ratllat i una mica de sucre.
Deixeu que faci xup-xup una mica més i passeu-ho pel túrmix. Reserveu-ho.
Salteu les gambetes pelades en una paella amb ghee. Amb menys d'un minut en tenen prou, perquè si no poden quedar eixutes.
Afegiu a la paella la pasta del sofregit que teniu reservada i remeneu-ho perquè quedi tot ben barrejat. Poseu-hi una mica més d'ametlla i de coco i un rajolí de llet i ja ho podeu servir.
Guarniu el plat amb unes quantes làmines d'ametlla per sobre.