Jarret de vedella amb peres i mongetes del ganxet

  • Programa: Cuines
  • Cuiner: Carles Boluda
  • Dificultat: Mitja
  • Temps: Menys d'una hora
  • Restaurant: El Carril, La Garriga
  • Informació nutricional
    +Obre

    Les peres son una fruita rica en potassi donant-li així un suau poder diürètic natural.

INGREDIENTS

  • 1 jarret de vedella
  • 3 cebes de Figueres
  • 250 g de mongetes del ganxet bullides
  • 2 tomàquets madurs
  • 1 porro
  • 1 pastanaga
  • 4 peres de campanya (o pera blanquilla)
  • 1 trosset de canyella en branca
  • 2 l de vi blanc
  • 1 l d'oli
  • 2 fulles de llorer
  • 1 branqueta de farigola
  • 1 c/s de llard
  • sal
  • pebre

PREPARACIÓ

Per començar, poseu en una cassola l'oli, el porro tallat en juliana, la ceba tallada en juliana, el tomàquet tallat a daus, la pastanaga tallada a daus, el jarret prèviament lligat i salpebrat, i una cullerada de llard a sobre el jarret i deixeu-ho coure al forn a 200 graus durant 30 minuts.

Després, afegiu-hi el llorer, la canyella, la farigola i el vi blanc i deixeu-ho coure durant 3 hores més, girant el jarret cada mitja hora.

Mentrestant, peleu les peres, talleu-les, traieu-los el cor, enfarineu-les i fregiu-les en una paella amb oli abundant. Quan estiguin dauradetes, retireu-les de la paella i reserveu-les sobre paper absorbent.A continuació, retireu el jarret, el llorer, la farigola i la canyella de la cassola, reserveu-los en un plat.

Tot seguit, poseu les verdures en un bol, tritureu-les amb el túrmix i passeu-les pel colador xinès fins que quedi una salsa ben fina.

Finalment, deslligueu el jarret, poseu-lo a la cassola juntament amb les verdures triturades i les peres i deixeu-ho coure al forn durant 10 minuts més.

I ja per acabar, emplateu un tall de jarret, cobriu-lo amb la salsa de verdures i poseu-hi al costat unes quantes mongetes del ganxet.