Jarret de vedella amb patates i mostasses

  • Programa: Cuines
  • Cuiner: Josep Maria Massó
  • Dificultat: Mitja
  • Temps: Més d'una hora
  • Restaurant: Bar Cañete, Barcelona
  • Informació nutricional
    +Obre

    La vedella és una carn molt rica en ferro i s'aconsella prendre-la un cop per setmana.

INGREDIENTS

  • Per a 4 persones:
  • Pel bullit:
  • 1 jarret de vedella sencer amb os (d'uns 3,5 kg)
  • 1 kg de pastanagues
  • 700 g de cebes
  • 1 manat de porro
  • 500 g de xirivia
  • 300 g de naps
  • 1,5 kg de patates
  • 5 l d'aigua
  • sal i pebre
  • 1 dl d'oli d'oliva
  • mostasses variades
  • porradell (opcional)
  • Per a la salmorra:
  • 5 kg de sal gruixuda
  • 2 kg de sucre
  • 300 g de pebre vermell en pols
  • 100 g de pebre negre en gra

PREPARACIÓ

Per començar, la nit abans poseu el jarret, en cru, en la salmorra; la barreja de la sal, el sucre i els pebres. Quan hagin passat 12 hores, no més, passeu la carn per aigua i eixugueu-la.

A continuació, poseu el jarret i les verdures, netes i tallades a talls mitjans, en una olla amb l'aigua freda i deixeu-ho coure durant 2 hores, escumant-ho de tant en tant, per anar traient les impureses. Quan el jarret sigui gairebé cuit afegiu-hi les patates, pelades i senceres i deixeu-les coure uns 15 o 20 minuts. Després, traieu les patates de l'olla, trinxeu-les amb la forquilla, amaniu-les amb un raig d'oli i salpebreu-les al gust.

Tot seguit, escorreu la carn, deixeu la resta de les verdures i el brou per a un altre plat, i talleu-la en talls perpendiculars a l'os.

I ja per acabar, serviu la carn acompanyada d'una cullerada de patata trinxada, una mica de porradell i de les mostasses que trieu.