Jarret de vedella amb bolets

  • Programa: Cuines
  • Cuiner: Pere Massana
  • Dificultat: Mitja
  • Temps: Menys d'una hora
  • Restaurant: Cal Pere del maset, Sant Pau d'Ordal

INGREDIENTS

  • 4 jarrets de vedella de 350 g
  • 1 ceba
  • 2 porros
  • 5 pastanagues
  • 4 tomàquets
  • 1 tasseta d'oli d'oliva
  • sal i pebre
  • 1 l de brou
  • 250 g de bolets de temporada
  • Per a la picada:
  • 10 ametlles torrades
  • 10 avellanes
  • 1 llesca de pa fregit

PREPARACIÓ

Per fer la picada, poseu en un morter les ametlles, les avellanes i una llesca de pa fregit i tritureu-ho tot bé.

A continuació, en una paella amb una mica d'oli salteu els bolets i reserveu-los.

Tot seguit, en una paella amb l'oli molt calent daureu els jarrets lligats durant només 5 minuts.

Després, retireu-los del foc, i a la mateixa paella sofregiu la ceba i els porros tallats a trossos molt petits.

Quan estiguin daurats, afegiu-hi les pastanagues també tallades a trossos molt petits i els tomàquets tallats a quarts.

Seguidament, poseu les verdures en una cassola juntament amb els jarrets, cobriu-ho tot amb el brou i deixeu-ho coure durant una hora.

Finalment, retireu els jarrets, coleu les verdures i poseu en una altra olla el brou colat, els jarrets, els bolets i la picada, rectifiqueu-ho de sal i pebre i deixeu-ho coure tot junt durant 10 minuts.

I ja per acabar, emplateu el jarret i cobriu-ho amb la salsa i els bolets.