Jarret de vedella amb bolets
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Pere Massana
- Dificultat: Mitjana
- Temps: Menys d'una hora
- Restaurant: Cal Pere del maset, Sant Pau d'Ordal
INGREDIENTS
- 4 jarrets de vedella de 350 g
- 1 ceba
- 2 porros
- 5 pastanagues
- 4 tomàquets
- 1 tasseta d'oli d'oliva
- sal i pebre
- 1 l de brou
- 250 g de bolets de temporada
- Per a la picada:
- 10 ametlles torrades
- 10 avellanes
- 1 llesca de pa fregit
PREPARACIÓ
Per fer la picada, poseu en un morter les ametlles, les avellanes i una llesca de pa fregit i tritureu-ho tot bé.
A continuació, en una paella amb una mica d'oli salteu els bolets i reserveu-los.
Tot seguit, en una paella amb l'oli molt calent daureu els jarrets lligats durant només 5 minuts.
Després, retireu-los del foc, i a la mateixa paella sofregiu la ceba i els porros tallats a trossos molt petits.
Quan estiguin daurats, afegiu-hi les pastanagues també tallades a trossos molt petits i els tomàquets tallats a quarts.
Seguidament, poseu les verdures en una cassola juntament amb els jarrets, cobriu-ho tot amb el brou i deixeu-ho coure durant una hora.
Finalment, retireu els jarrets, coleu les verdures i poseu en una altra olla el brou colat, els jarrets, els bolets i la picada, rectifiqueu-ho de sal i pebre i deixeu-ho coure tot junt durant 10 minuts.
I ja per acabar, emplateu el jarret i cobriu-ho amb la salsa i els bolets.
A continuació, en una paella amb una mica d'oli salteu els bolets i reserveu-los.
Tot seguit, en una paella amb l'oli molt calent daureu els jarrets lligats durant només 5 minuts.
Després, retireu-los del foc, i a la mateixa paella sofregiu la ceba i els porros tallats a trossos molt petits.
Quan estiguin daurats, afegiu-hi les pastanagues també tallades a trossos molt petits i els tomàquets tallats a quarts.
Seguidament, poseu les verdures en una cassola juntament amb els jarrets, cobriu-ho tot amb el brou i deixeu-ho coure durant una hora.
Finalment, retireu els jarrets, coleu les verdures i poseu en una altra olla el brou colat, els jarrets, els bolets i la picada, rectifiqueu-ho de sal i pebre i deixeu-ho coure tot junt durant 10 minuts.
I ja per acabar, emplateu el jarret i cobriu-ho amb la salsa i els bolets.