Jarret de vedella amb bolets

  • Programa: Cuines
  • Dificultat: Mitja
  • Temps: Menys d'una hora
  • Restaurant: Fonda Xesc

INGREDIENTS

  • 1 jarret amb l'os de 3 k
  • 2 cebes
  • 2 porros
  • 2 pastanagues
  • 200 g de bolets de temporada
  • sal grossa
  • pebre en gra
  • oli
  • bolets secs en pols
  • aigua Per a la picada:
  • 12 ametlles torrades
  • 2 grans d'all
  • safrà

PREPARACIÓ

Saleu el jarret amb força sal grossa i espolseu-hi al damunt la pols de bolets secs.
Deixeu-ho macerar durant 2 hores abans de començar el plat. Renteu el jarret, assequeu-lo i daureu-lo en una paella amb oli. Estofeu durant uns minuts la bresa -el porro, la ceba i la pastanaga tallats a trossos petits-. Poseu-hi a dins el jarret i afegiu-hi uns quants grans de pebre. Mulleu-lo amb aigua freda i deixeu-ho coure durant 2 hores. Mentrestant, feu una picada amb els alls, les ametlles pelades i una mica de safrà. Desfeu-la amb una mica del brou del jarret i aboqueu-la a la cassola. Deixeu-ho al foc durant 10 minuts més. Serviu el jarret cobert amb una mica de brou, prèviament colat, i acompanyat amb els rovellons, que abans haureu saltat.