Jamaican Christmas pudding (Púding jamaicà de Nadal) - Surrey i Middlesex, Jamaica

  • Programa: Karakia
  • Cuiner: Kiki Marriott i Michelle Mendez, Barcelona

INGREDIENTS

  • 3/4 de tassa de melassa (si no en trobeu, hi podeu posar sucre caramel líquid)
  • 4 tasses de panses i prunes en conserva de rom i vi
  • 3 tasses de farina
  • 1 tassa i mitja de sucre
  • 3 culleradetes de llevat
  • 1/2 lb mantega
  • 5 ous
  • 1 cullerada d'espècies mòltes (canyella, nou moscada, clau d'olor...)
  • 1 culleradeta de vainilla líquida

PREPARACIÓ

Traieu la mantega de la nevera una bona estona abans de començar a preparar el púding, d'aquesta manera la podreu treballar millor.
Poseu la mantega i el sucre en un bol i aneu-ho aixafant fins que el sucre quedi totalment incorporat a la mantega. Després, incorporeu-hi la melassa i continueu-ho remenant.
Afegiu-hi els ous, millor d'un en un, i el rajolí de vainilla líquida. Remeneu-ho fins que la pasta sigui força homogènia.
En un altre bol, barregeu-hi la farina amb les espècies mòltes i el llevat en pols.
Aneu posant cullerades de farina i cullerades de fruita al bol de la mantega barrejada i remeneu-ho perquè vagi agafant consistència. És millor fer-ho així, a cullerades, que tot de cop; d'aquesta manera, queda garantit que no s'hi fan grumolls i la fruita queda molt ben incorporada a la pasta.
Aboqueu la pasta als motlles (la Kiki va utilitzar motlles de cartró preparats per a pastissos: un de rodó i un parell d'allargats) i enforneu-los durant uns 35 minuts a temperatura mitjana.
Comproveu-ne el punt de cocció punxant-los amb un ganivet: si surt net vol dir que el púding ja està a punt. El púding del motllo rodó segurament trigarà uns quants minuts més a estar llest.
Podeu servir aquest púding amb una copeta de Tia Maria amb gel, un licor de cafè típic jamaicà.