Irmik Helvasi (Postres de semolina) - Ankara, Turquia

  • Programa: Karakia
  • Cuina: Oguz Karaesmen, Barcelona

INGREDIENTS

  • 500 g de semolina
  • 250 g de mantega
  • 50 g de pinyons o festucs (sobretot que no siguin salats)
  • 4 gots i mig d'aigua
  • 3 gots i mig de sucre
  • canyella en pols o coco ratllat

PREPARACIÓ

Desfeu la mantega en una cassola. Un cop fosa, afegiu-hi la semolina i els pinyons o els festucs. Remeneu-ho i deixeu-ho al foc.
Poseu l'aigua en un cassó al foc, que arrenqui el bull.
Quan els pinyons o els festucs comencin a canviar de color, aneu-hi afegint l'aigua bullint. Remeneu-ho un parell de minuts i, per últim, afegiu-hi el sucre. Barregeu-ho fins que no quedi aigua.
Traieu la cassola del foc i deixeu-la reposar uns 20 minuts.
Just abans de servir, escampeu-hi una mica de canyella en pols per sobre o una mica de coco ratllat, segons el vostre gust.

Anar al contingut