Irish shamrock cookies (Galetes de trèvol irlandeses) - Irlanda

INGREDIENTS

  • 200 g de mantega
  • 150 g de sucre
  • 1 ou
  • 350 g de farina
  • 1 cullerada de sucre de vainilla (opcional)
  • colorant alimentari verd
  • caramels durs de color groc
  • sal
  •  
  • Per a la glaça:
  • 1 clara d'ou
  • 250 de sucre de llustre

PREPARACIÓ

Deixeu la mantega fora de la nevera perquè vagi perdent fredor i s'estovi.
Podeu comprar el sucre mòlt (sucre de llustre) o moldre'l a casa; la qüestió és que sigui ben fi perquè no es trobin els granets a les galetes.
Barregeu la mantega amb el sucre, incorporant-lo per tandes, i un pessic de sal fins que aconseguiu el que s'anomena punt de pomada: una barreja cremosa de color groc pàl·lid. Després, afegiu-hi l'ou i la farina, també per tandes, i remeneu-ho una mica. Acabeu de treballar la massa amb les mans. Sabreu que la massa ja està al punt  quan no se us enganxi a les mans.
Per aconseguir el color verd de les galetes, afegiu a la massa una mica de colorant alimentari (en gotes o en gelatina, com va fer la Charo) i treballeu-la força estona perquè tota la massa agafi un color verd uniforme i no us quedin taquetes blanques a les galetes.
Feu una bola amb la massa i deixeu-la tapada amb paper d'alumini. Ha de reposar dins la nevera uns 45 minuts. D'aquesta manera la mantega compactarà la resta d'ingredients i farà que les galetes no es deformin en coure's.
Aixafeu un grapat de caramels amb un corró. Amb aquest trencadís farcireu el centre dels trèvols de galeta. Reserveu-ho.
Preescalfeu el forn a 180º.
Traieu la massa de la nevera i deixeu-la reposar a fora durant uns 10 minuts perquè sigui més fàcil estirar-la. Després, poseu-la entre dos papers vegetals i aplaneu-la amb el corró, que us quedi de mig centímetre de gruix, aproximadament.
Talleu les galetes amb un motllo en forma de trèvol. Si no en teniu cap, us el podeu fer donant-li la forma a un tros de llauna de refresc (aneu amb compte, no us talleu). Amb un altre motllo petit i rodó retireu el centre de cada fulla, que us quedi un forat.
Poseu un paper vegetal sobre la safata del forn i aneu-hi posant els trèvols. Ompliu lleugerament els forats rodons de les galetes amb el trencadís de caramel que teniu reservat. Amb l'escalfor del forn, els bocins de caramel es compactaran i s'enganxaran a la galeta. Aneu amb compte de no posar massa trossets de caramel ja que, a l'agafar el punt d'ebullició, poden vessar i fer malbé la galeta.
Enforneu les galetes uns 12 o 15 minuts. Si el forn té ventilador o difusor de calor, no l'utilitzeu. El truc per saber quan estan cuites rau en observar la lluentor de la mantega mentre es couen. Quan aquesta lluentor desapareix, és senyal que ja estan a punt. Llavors només cal deixar-les daurar una mica i treure-les del forn.
Quan les galetes hagin refredat completament (no les toqueu de la safata perquè no es deformin) les podreu decorar amb un fil de glaça, que haureu preparat barrejant la clara d'ou i el sucre de llustre. Utilitzeu una màniga pastissera de punta ben fina per poder vorejar cada galeta sense problemes. Si no teniu cap màniga, podeu utilitzar una bossa de plàstic i tallar-li una de les puntes.
No toqueu les galetes fins que la glaça s'hagi assecat del tot (i això pot suposar unes quantes hores, depenent de la temperatura i la humitat de l'ambient)

Anar al contingut