Iogurt de vi amb tatin de peres

  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Cuina: Lluís Estrada Canal
  • Dificultat: Mitjana
  • Temps: Menys d'una hora
  • Restaurant: Pastisseria Canal, Barcelona

INGREDIENTS

  • Per a la galeta de cardamom:
  • 50 g de sucre glaç
  • 25 g de mantega
  • 50 g d'ametlla
  • 50 g de farina
  • una culleradeta de cardamom
  • Tatin de peres:
  • 4 peres
  • 50 g de mantega
  • 50 g de sucre
  • Per al iogurt de vi:
  • 3 iogurts
  • 1/2 l de vi negre
  • 100 g de sucre
  • 1 pell de taronja (ratlladura)

PREPARACIÓ

Per començar, poseu el vi, el sucre i la pell de taronja en un cassó i deixeu-ho reduir.
A mitja cocció retireu la pell de taronja i deixeu-ho coure fins que tingui una textura de caramel.

Per fer les galetes, poseu en un bol la pols d'ametlla, el sucre glaç, la farina i la mantega pomada, i barregeu-ho tot bé. Després, afegiu-hi el cardamom i amasseu-ho amb les mans. Un cop tingueu la massa a punt, estireu-la i talleu-la a petits rectangles. Deixeu-los coure al forn a 180 graus entre 5 i 10 minuts.

A continuació, desfeu una mica de sucre en una paella. Quan s'hagi fos, afegiu-hi les peres pelades i tallades a trossets i caramel·litzeu-les.

Tot seguit, poseu una mica de ratlladura de pell de taronja en un bol, afegiu-hi els iogurts i remeneu-ho bé. Després, poseu-hi també la reducció de vi i torneu-ho a remenar molt suaument.

I ja per acabar, poseu els iogurts al fons d'un got, afegiu-hi la tatin de peres a sobre i guarniu les postres amb unes galetes de cardamom.
Anar al contingut