Involtini de vedella amb soja i cardamom

  • Programa: Cuines
  • Cuiner: Joan Piqué
  • Dificultat: Mitja
  • Temps: Menys d'una hora
  • Restaurant: Ruccula, Barcelona

INGREDIENTS

  • 1.200 g de mitjana de vedella
  • 100 g brots de soja
  • 200 g espàrrecs verds
  • 1 culleradeta de cardamom
  • sal i pebre
  • 400 g d'albergínies
  • salsa de soja diluïda
  • oli

PREPARACIÓ

En primer lloc, aplaneu els bistecs de vedella fins que quedin ben fins. Fet això, passeu a preparar el farcit.
Salteu els brots de soja (prèviament escaldats amb aigua i sal) en una paella amb oli ben calent. Després salteu-hi també l'albergínia tallada a tires i ja fregida (abans de fregir-la poseu-la en un escorredor amb sal perquè perdi la fortor). Quan tingueu aquests ingredients daurats, afegiu-hi els espàrrecs verds (abans els haureu de bullir 5 minuts amb sal i després els haureu de refrescar amb aigua freda, gel i sal). Tireu-hi també una mica de cardamom en pols. Un cop tingueu el farcit a punt, retireu-lo del foc i deixeu-lo refredar. A continuació, salpebreu els bistecs i salteu-los en una paella amb una mica d'oli. Poseu-hi els espàrrecs i el farcit de soja al damunt i enrotlleu-ho. Quan tingueu la carn cuita al vostre gust, retireu-la del foc i ja podreu passar a emplatar. Decoreu el plat amb espàrrecs i feu-hi un cordó de salsa de soja reduïda amb un fons de vedella.