Indian tacos (Tacos a l'estil nadiu) - Estats Units

  • Programa: Karakia
  • Cuiner: Kendall Old Elk, Tarragona

INGREDIENTS

  • Per a 8 persones:
  • Per a la massa del pa "fried bread":
  • 2 tasses de farina
  • 1/2 tassa de llet en pols
  • 1 1/2 cullerades de sucre
  • 2 culleradetes de llevat en pols
  • 1 culleradeta de sal
  • oli de blat de moro o vegetal
  • aigua
  • Per al farcit:
  • 400 g de carn picada de vedella o bou
  • fesols vermells (en remull tota la nit)
  • enciam
  • ceba
  • tomàquet
  • formatge ratllat
  • nou moscada
  • mostassa
  • cúrcuma
  • pebre vermell dolç
  • sal d'all
  • pebre
  • sal

PREPARACIÓ

Barregeu els ingredients secs en un bol: la farina, la llet en pols, el sucre, el llevat i la sal. Afegiu-hi l'aigua tèbia i comenceu a pastar a mà. Aneu-hi afegint una mica més d'aigua a mesura que la massa ho necessiti. Quan la massa tingui una consistència prou elàstica, aneu fent boles de la mida d'una mandarina i reserveu-les. Per fer-ho és millor que us unteu les mans amb una mica d'oli, així no se us enganxarà la massa a les mans.. Enfarineu el marbre de la cuina i aixafeu les boles amb els dits perquè tinguin una forma arrodonida i aplanada. Aneu fregint les peces de pa en una paella amb oli abundant. Per anar bé, les peces han de surar a l'oli. Un cop fregit, convé posar el fried bread a sobre de paper absorbent perquè elimini l'excés d'oli. En una altra paella amb una mica d'oli fregiu la carn picada. Condimenteu-la al vostre gust amb sal d'all, sal i pebre. Peleu i piqueu la ceba, incorporeu-la a la paella de la carn juntament amb les espècies i deixeu que es cogui fins que l'aigua de cocció de la carn i la ceba s'hagi absorbit. Després, aboqueu-hi el fesols, prèviament cuits en aigua i sal, i remeneu-ho tot perquè el conjunt d'ingredients es barregi. Serviu-ho en safates diferents: una safata amb el pa fregit, una altra amb la carn amb fesols i una tercera amb enciam, tomàquet i un bol amb formatge ratllat. Cadascú es munta al seu plat l'indian taco posant una base de pa fregit i, al damunt, un parell o tres cullerades de carn amb fesols i formatge ratllat per sobre. Al costat, una mica d'amanida de tomàquet i enciam per refrescar.