Inchicapi (Escudella amazònica -del Perú-) - Chanchamayo, Perú

  • Programa: Karakia
  • Cuiner: Johnny Ríos, Calella

INGREDIENTS

  • 1 gallina o 1 pollastre
  • 1 iuca
  • Per a la salsa:
  • 1/4 de tassa de farina de blat de moro
  • 1 tassa de cacauets crus
  • 1 tassa d'aigua
  • 1 ceba
  • coriandre fresc
  • 1/2 ají groc picant
  • 2 alls
  • pebre blanc
  • glutamat monosòdic
  • aigua
  • sal

PREPARACIÓ

Trossegeu la gallina i retireu-ne els trossos grossos de greix.
Poseu una olla al foc amb aigua abundant i feu-hi coure la gallina trossejada.
Per preparar la salsa, peleu la ceba, talleu-la a trossos i poseu-los dins el got de la batedora. Afegiu-hi la farina de blat de moro, els cacauets, unes quantes fulles de coriandre fresc i l'aigua. Condimenteu-ho amb un polsim de pebre blanc, l'ají groc picant ¿procurant que no hi hagi cap llavor-, els alls pelats i sal al vostre gust. Tritureu-ho tot fins que quedi una crema ben fina. Tasteu-ho i, si convé, rectifiqueu-ho al vostre punt de sal i pebre. Reserveu-ho.
Talleu la iuca en tres trossos i peleu-la. Un cop pelada, partiu cada tros en quatre meitats i afegiu-los a l'olla on cou la gallina.
Aboqueu el contingut del got de la batedora dins l'olla, remeneu-ho i deixeu que segueixi fent xup-xup, remenant-ho tota l'estona perquè no s'hi facin grumolls.
Un cop la iuca sigui cuita, afegiu un polsim de glutamat monosòdic a l'olla, que ajudarà a potenciar els gustos, i en pocs minuts més ja tindreu l'escudella a punt.
Serviu a cada plat un tall de gallina i un o dos trossos de iuca.

Nota:
La mesura utilitzada per en Johnny va ser una tassa de les de cafè amb llet.