Imo no nikkorogashi (Patates estofades) - Hida, Japó
- Programa: Karakia
- Cuina: Chisato Kuroki, Cabrils
INGREDIENTS
- 5 patates grosses
- oli de sèsam
- aigua
- salsa de soja
- sucre
- llavors de sèsam
PREPARACIÓ
Renteu les patates, ja que es mengen amb pell. Talleu-les a trossos no gaire petits.
Poseu un raig d'oli de sèsam en una cassola i salteu-hi una mica els trossos de patata. Si no teniu oli de sèsam, podeu utilitzar oli de soja o de gira-sol. És preferible que no sigui d'oliva perquè té un gust massa intens.
Remeneu-ho perquè les patates no s'enganxin i, al cap de dos o tres minuts, afegiu-hi aigua fins que quedin gairebé cobertes. Condimenteu-ho amb got de salsa de soja i 4 o 5 culleradetes de sucre. Remeneu-ho perquè es barregi tot plegat i deixeu que faci xup-xup fins que les patates siguin ben cuites.
A mitja cocció, afegiu-hi un altre raig de salsa de soja i més de sucre. Remeneu-ho amb cura procurant que les patates no es desfacin excessivament.
Un cop cuites, veureu que gairebé no queda gens del suc de coure-les. Serviu les patates amb un grapat de llavors de sèsam escampades per sobre.
Poseu un raig d'oli de sèsam en una cassola i salteu-hi una mica els trossos de patata. Si no teniu oli de sèsam, podeu utilitzar oli de soja o de gira-sol. És preferible que no sigui d'oliva perquè té un gust massa intens.
Remeneu-ho perquè les patates no s'enganxin i, al cap de dos o tres minuts, afegiu-hi aigua fins que quedin gairebé cobertes. Condimenteu-ho amb got de salsa de soja i 4 o 5 culleradetes de sucre. Remeneu-ho perquè es barregi tot plegat i deixeu que faci xup-xup fins que les patates siguin ben cuites.
A mitja cocció, afegiu-hi un altre raig de salsa de soja i més de sucre. Remeneu-ho amb cura procurant que les patates no es desfacin excessivament.
Un cop cuites, veureu que gairebé no queda gens del suc de coure-les. Serviu les patates amb un grapat de llavors de sèsam escampades per sobre.