Humus, guacamol i babaganuix
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Josep Santiago
- Dificultat: Mitjana
- Temps: Menys d'una hora
- Restaurant: Cuines de Santa Caterina, Barcelona
INGREDIENTS
- Per a l'hummus:
- 200 g de cigrons
- suc de llimona
- 1 cullerada de tahina
- oli de sèsam
- sal, all, pebre negre
- Per al guacamol:
- 4 alvocats
- 1 cullerada de ceba tendra picada
- 1 cullerada de tomàquet vermell picat
- julivert picat
- gotes de Tabasco
- oli d'oliva verge i sal
- Per al babaganuix:
- 2 albergínies
- 2 cullerades de ceba picada
- tahina
- oli de sèsam
- sal, all
- pa de pita
PREPARACIÓ
Per fer l'humus, poseu a la Thermomix els cigrons bullits, la tahina, l'oli de sèsam, l'all picat, la sal, el pebre i el suc de llimona i tritureu-ho.
Per fer el guacamol, en un bol aixafeu amb una forquilla els alvocats pelats. Tot seguit, afegiu-hi el suc de llimona, el tabasco, la ceba tendra picada, el julivert picat, l'oli, la sal i remeneu-ho tot bé. En l'últim moment, afegiu-hi el tomàquet tallat a daus molt petits i remeneu-ho suaument.
Per fer el babaganuix, poseu a la Thermomix l'albergínia cuita al forn i pelada, l'all picat, la tahina, la sal i la ceba picada i tritureu-ho.
I ja per acabar, serviu l'humus, el guacamol i el babaganuix en tres bols, amaniu-los amb una mica d'oli i acompanyeu-los amb pa de pita.
Per fer el guacamol, en un bol aixafeu amb una forquilla els alvocats pelats. Tot seguit, afegiu-hi el suc de llimona, el tabasco, la ceba tendra picada, el julivert picat, l'oli, la sal i remeneu-ho tot bé. En l'últim moment, afegiu-hi el tomàquet tallat a daus molt petits i remeneu-ho suaument.
Per fer el babaganuix, poseu a la Thermomix l'albergínia cuita al forn i pelada, l'all picat, la tahina, la sal i la ceba picada i tritureu-ho.
I ja per acabar, serviu l'humus, el guacamol i el babaganuix en tres bols, amaniu-los amb una mica d'oli i acompanyeu-los amb pa de pita.