Humus, guacamol i babaganuix

  • Programa: Cuines
  • Cuiner: Josep Santiago
  • Dificultat: Mitja
  • Temps: Menys d'una hora
  • Restaurant: Cuines de Santa Caterina, Barcelona

INGREDIENTS

  • Per a l'hummus:
  • 200 g de cigrons
  • suc de llimona
  • 1 cullerada de tahina
  • oli de sèsam
  • sal, all, pebre negre
  • Per al guacamol:
  • 4 alvocats
  • 1 cullerada de ceba tendra picada
  • 1 cullerada de tomàquet vermell picat
  • julivert picat
  • gotes de Tabasco
  • oli d'oliva verge i sal
  • Per al babaganuix:
  • 2 albergínies
  • 2 cullerades de ceba picada
  • tahina
  • oli de sèsam
  • sal, all
  • pa de pita

PREPARACIÓ

Per fer l'humus, poseu a la Thermomix els cigrons bullits, la tahina, l'oli de sèsam, l'all picat, la sal, el pebre i el suc de llimona i tritureu-ho.
Per fer el guacamol, en un bol aixafeu amb una forquilla els alvocats pelats. Tot seguit, afegiu-hi el suc de llimona, el tabasco, la ceba tendra picada, el julivert picat, l'oli, la sal i remeneu-ho tot bé. En l'últim moment, afegiu-hi el tomàquet tallat a daus molt petits i remeneu-ho suaument.

Per fer el babaganuix, poseu a la Thermomix l'albergínia cuita al forn i pelada, l'all picat, la tahina, la sal i la ceba picada i tritureu-ho.

I ja per acabar, serviu l'humus, el guacamol i el babaganuix en tres bols, amaniu-los amb una mica d'oli i acompanyeu-los amb pa de pita.