Humus amb gambes a l'all i xips de plàtan

  • Programa: Cuines
  • Cuiner: Quim Marquès
  • Dificultat: Mitja
  • Temps: Menys d'una hora
  • Restaurant: El suquet de l'Almirall, Barcelona

INGREDIENTS

  • 600 g de cigrons cuits
  • 16 cuetes de gamba
  • 2 grans d'all
  • 16 xips de plàtan
  • oli d'oliva
  • sèsam torrat
  • 1 llimona
  • sal i pebre

PREPARACIÓ

Per fer l'humus, poseu els cigrons en un bol.
Afegiu-hi el sèsam, una mica d'oli de sèsam, el suc de llimona i tritureu-ho. A continuació, en una paella amb oli, fregiu unes làmines de plàtan, poseu-les a sobre d'un paper absorvent i saleu-les. Tot seguit, fregiu les cues de gamba en una paella amb oli i una mica d'all. I ja, per acabar, emplateu l'humus i col·loqueu-hi les gambes a sobre. Salpebreu-ho tot i decoreu-ho amb sèsam, julivert i les xips de plàtan.