Hummus

  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Cuina: Marc Ribas
  • Dificultat: Baixa
  • Temps: Més d'una hora
  • Informació nutricional
    -Obre

    Els llegums ens aporten energia de llarga durada, proteïnes vegetals, fibra i minerals; es recomana prendre'n 2 o 3 dies a la setmana.Amb la col·laboració de:STICSA

INGREDIENTS

  • 250 g de cigrons 

    1 llimona

    3 grans d'all

    tahina

    pebre vermell fumat dolç

    sèsam torrat

    coriandre

    pa torrat

    llorer

    sal

     

    TAHINA

    sèsam torrat

    aigua mineral

    oli de sèsam   

    oli OVE 

PREPARACIÓ

Posem els cigrons en remull en aigua mineral durant 12 hores.

Tirem aquesta aigua i posem els cigrons dins d'una olla amb aigua mineral, una fulla de llorer i dos grans d'all aixafats.

Quan arrenqui el bull, abaixem el foc al mínim i deixem coure els cigrons dues hores. Si cal hi posem més aigua. Vigileu que estigui també bullint i així no pararem la cocció. Si parem la cocció, els cigrons quedaran durs.

Quan els cigrons estiguin cuits, hi tirem la sal i els deixem coure  5 min més. Un cop apagat el foc, els deixem 30 minuts més reposant.

Per fer la tahina, torrem el sèsam uns minuts al forn (6 minuts a 180º). Barregem aquest sèsam amb una mica d'aigua mineral, oli de sèsam i oli d'oliva verge extra. El batem amb la batedora fins que emulsioni. Ens ha d'agafar textura de crema o pasta.

En una paella, hi posem un raig d'oli, tallem un all a làmines i el fem ballar. Després traiem l'all i reservem aquest oli.

Fem suc d'una llimona.

En un got americà, hi posem l'oli de l'all, 4 cullerades de tahina, el suc de llimona, un polsim de sal, els cigrons i una mica del suc de la cocció.

Piquem unes quantes fulles de coriandre.

Ho triturem i hi anem afegint oli, de mica en mica, i més aigua de coure els cigrons si cal, un pols de pebre vermell i ho servim.

En un bol, hi posem el puré, un raig d'oli, sèsam torrat, pebre vermell, coriandre i unes quantes gotes de llimona.

Ho mengem acompanyat de torradetes.

Anar al contingut