Hummus -d'en Salah- (Crema de cigrons) - Palestina
- Programa: Karakia
- Cuina: Salah Jamal, Vic
INGREDIENTS
- cigrons
- suc de llimona
- salsa tahina (de sèsam)
- pinyons
- sal
- oli d'oliva
- julivert
PREPARACIÓ
Deixeu els cigrons en remull durant 4 hores o, molt millor, tota una nit.
Escorreu-los i, en una cassola amb aigua, feu-los coure a foc lent durant una hora, sense tapar.
Si us voleu estalviar tot aquest procés, podeu fer servir cigrons cuits, però tingueu present que solen ser millors els comprats a granel que no pas els envasats.
Poseu els cigrons en un recipient juntament amb el suc de llimona i unes quantes cullerades de salsa tahina.
Tritureu-ho tot amb una batedora fins que n'obtingueu una pasta fina i homogènia.
Serviu l'hummus amb un grapat de julivert trinxat pel damunt, un bon raig d'oli d'oliva i uns quants pinyons fregits.
Escorreu-los i, en una cassola amb aigua, feu-los coure a foc lent durant una hora, sense tapar.
Si us voleu estalviar tot aquest procés, podeu fer servir cigrons cuits, però tingueu present que solen ser millors els comprats a granel que no pas els envasats.
Poseu els cigrons en un recipient juntament amb el suc de llimona i unes quantes cullerades de salsa tahina.
Tritureu-ho tot amb una batedora fins que n'obtingueu una pasta fina i homogènia.
Serviu l'hummus amb un grapat de julivert trinxat pel damunt, un bon raig d'oli d'oliva i uns quants pinyons fregits.