Hummus -d'en Gani- (Crema de cigrons) - Kurdistan sirià

  • Programa: Karakia
  • Cuiner: Gani Mirzo, Barcelona

INGREDIENTS

  • cigrons
  • suc de llimona
  • salsa tahina (de sèsam)
  • alls
  • sal
  • aigua
  • oli d'oliva
  • pebre vermell dolç

PREPARACIÓ

Deixeu els cigrons en remull durant 4 hores o, molt millor, tota una nit.
Escorreu-los i, en una cassola amb aigua, feu-los coure a foc lent durant una hora, sense tapar.
Si us voleu estalviar tot aquest procés, podeu fer servir cigrons cuits.
Poseu els cigrons en un bol juntament amb un parell de grans d'all, el suc d'una llimona, 3 o 4 cullerades d'oli d'oliva i de salsa tahina, un parell de cullerades d'aigua i sal al vostre gust. Tritureu-ho tot amb una batedora o una picadora fins que n'obtingueu una pasta fina i homogènia. Serviu aquesta crema de cigrons amb un fil d'oli d'oliva pel damunt i un pessic de pebre vermell dolç per donar-hi color.
Com podeu comprovar, hi ha ben poca diferència entre aquesta recepta i la d'en Salah Jamal.