Huminta (Pastís de blat de moro) - Bolívia

  • Programa: Karakia
  • Cuina: Julia Quezada i Sergio Gálvez, Barcelona

INGREDIENTS

  • 3 tasses de blat de moro
  • 1/2 tassa de llet
  • 2-3 cullerades de farina de blat de moro
  • 1 tassa de sucre
  • mantega
  • formatge
  • llevat en pols
  • 3 ous
  • sal

PREPARACIÓ

Tritureu el blat de moro amb el túrmix juntament amb la llet, perquè us sigui més fàcil de triturar.
Aboqueu aquesta pasta en un bol i afegiu-hi el sucre. Remeneu-ho i després incorporeu-hi la farina de blat de moro, una mica de llevat en pols, un pessic de sal i un parell d'ous batuts. Torneu a remenar-ho perquè els ingredients quedin ben barrejats.
Esteneu la pasta en una safata de forn. Repartiu-hi unes quantes làmines de formatge i un altre ou batut per sobre.
Enforneu-ho a temperatura alta durant uns 45-50 minuts. Controleu-ne el punt de cocció punxant la pasta amb un escuradents. Si surt net, vol dir que el pastís ja està a punt.

La huminta se sol menjar a mitja tarda, acompanyant un te o un cafè i és molt típica de l'època de Pasqua.

Anar al contingut