Huang Jiang (Salsa per a fideus) - Pequín, Xina

  • Programa: Karakia
  • Cuiner: Jing Jing Yuan, Barcelona

INGREDIENTS

  • 250 g de carn picada de porc
  • 2 cebes tendres
  • 2 sobrets de preparat per a fideus (porta salsa de sèsam, pebre, sucre, sal, all...)
  • 4-5 cullerades de sucre
  • 2 alls
  • sal
  • oli

PREPARACIÓ

Talleu els tronxos de les cebes tendres i reserveu les cebes per a qualsevol altre plat. Esbandiu els tronxos i trossegeu-los ben petits. Sofregiu-los en una paella amb una mica d'oli i reserveu-los.
Peleu i trinxeu ben menuts un parell de grans d'all.
Poseu un bon raig d'oli en un wok i, quan sigui calent, fregiu-hi la carn picada. Saleu-ho una mica i afegiu-hi els alls trinxats i els tronxos de ceba tendra sofregits.
Poseu una mica més d'oli al wok i deixeu que la carn es vagi enrossint, remenant-ho amb una cullera de fusta.
A mig sofregir, afegiu-hi els sobrets de salsa preparada i un bon raig d'oli. Remeneu-ho i afegiu-hi el sucre. Comproveu-ne el punt de dolçor i, si convé, rectifiqueu de sucre. El gust és una contrast entre el dolç i el salat.
Aquesta salsa ha de quedar bastant oliosa. Això farà que els fideus, o la pasta amb què es barregi, no s'enganxin i siguin molt més fàcils de menjar.