Hortobágyi palacsinta (Creps farcides de pollastre) - Hongria

  • Programa: Karakia
  • Cuina: Anna Sügeves i Tamara Precek, el Prat de Llobregat

INGREDIENTS

  • Per a les truitetes (creps):
    200 g de farina
    2 ous
    250 ml de llet
    sal i oli
     
    Per al farciment:
    400 g de pit de pollastre
    1 ceba
    30 g de llard
    1/2 culleradeta de paprika dolça
    1 pebrot
    1 tomàquet
    400 ml de nata agra
    sal

PREPARACIÓ

En un bol, aboqueu-hi la farina i incorporeu-hi els ous, la llet i un pessic de sal. Remeneu-ho fins que la massa sigui molt fluida i no hi quedi cap grumoll.
Unteu lleugerament una paella amb oli i aboqueu-hi un cullerot de massa. Escampeu-la per tota la superfície perquè es cogui uniformement. Gireu la massa amb una espàtula de fusta (així no ratllareu la paella). Un cop daurada de tots dos costats, retireu la truieta del foc. Unteu la paella amb oli cada vegada abans de coure les truitetes. Reserveu-les.
Per preparar el farciment, trinxeu la ceba i sofregiu-la amb el llard. Un cop a punt, afegiu-hi la paprika, remeneu-ho unes quantes voltes i incorporeu-hi el pollastre trossejat. Feu-ho coure a foc fort durant uns quants minuts. Després, saleu-la, tapeu-ho i deixeu que es cogui a foc lent i amb la cassola tapada.
Trossegeu el tomàquet, talleu el pebrot a rodanxes i retireu-ne les granes. Afegiu-ho a la cassola i que segueixi fent xup-xup a foc mitjà i tapat. Remeneu-ho de tant en tant i, si veieu que el tall s'enganxa, afegiu-hi un rajolí d'aigua.
Un cop cuit, tritureu el pollastre i les verdures i barregeu-ho amb dos terços de la crema agra.
Unteu les truitetes amb aquesta pasta i doblegeu-les per la meitat dues vegades, com ho faríeu amb una crep. Escampeu-hi una cullerada generosa de nata agra per sobre, fent una franja gruixuda del vèrtex a la base de cada truiteta i decoreu-ho amb un tros de tomàquet i una rodanxa de pebrot verd. Escampeu-hi un polsim de paprika per sobre i serviu-les.

Anar al contingut