Hogao (Sofregit -de la Doris-) -

  • Programa: Karakia
  • Cuiner: Doris López, Barcelona

INGREDIENTS

  • achiote
  • tomàquet
  • pebrot verd
  • ceba
  • vinagre
  • aigua
  • comí
  • sal
  • oli

PREPARACIÓ

Peleu la ceba i trinxeu-la. Talleu el pebrot verd i retireu-ne les llavors. Piqueu-lo ben menut. Renteu i trossegeu els tomàquets; si voleu que l'hogao quedi més fi, escaldeu-los i traieu-ne les granes.
En una paella amb un raig d'oli, desfeu-hi una culleradeta d'achiote. Si no en trobeu, podeu posar-hi safrà o un altre colorant.
Sofregiu-hi les hortalisses que teniu trinxades i condimenteu-ho amb una mica de comí mòlt; rectifiqueu-ho de sal al vostre gust i deixeu que l'hogao vagi fent xup-xup a la paella durant uns 20 minuts remenant-lo, de tant en tant, amb una cullera de fusta.

Nota:
L'hogao, com a sofregit, és la base de molts plats colombians, tot i que també pot ser un entrant si l'unteu en uns tostones o patacones.