Himono (Peix assecat) - Japó

  • Programa: Karakia
  • Cuiner: Yoshi Sakai, Barcelona

INGREDIENTS

  • peix blau fresc (verat o sorell, principalment)
  • sal

PREPARACIÓ

Agafeu el peix, talleu-li el cap i obriu-lo per la meitat. Netegeu-lo bé, per dins i per fora.
Prepareu una galleda amb aigua i sal (la proporció de sal acostuma a ser del 5%, aproximadament). Deixeu els peixos en remull durant una mitja hora. Després, escorreu-los i disposeu-los en una gàbia feta de xarxa. Pengeu la gàbia; això facilitarà que hi circuli l'aire i alhora protegirà el peix dels insectes.
En el cas que disposeu de les oueres del peix, saleu-les directament, sense tenir-les en remull, i disposeu-les també en la xarxa. Amb un dia de sol suau i vent, n'hi ha prou perquè el himono aguanti unes quantes setmanes. Si es volgués menjar a l'endemà, n'hi hauria prou d'assecar-lo durant una nit.