Haupia (Crema de coco) - Hawaii, Estats Units

  • Programa: Karakia
  • Cuiner: Jordi Canal-Soler, Barcelona
  • Dificultat: Baixa
  • Temps: Menys de 30 minuts

INGREDIENTS

  • 1 llauna de llet de coco
  • 1 got d'aigua
  • 6 cullerades de midó de blat de moro
  • 6 cullerades de sucre
  • coco ratllat
  • pinya (opcional)
  • xocolata (opcional)
  • fulles de plataner (opcional)

PREPARACIÓ

En una cassola, poseu-hi l'aigua, el midó de blat de moro i el sucre. Remeneu-ho una mica i afegiu-hi la llet de coco. Poseu la cassola al foc i remeneu-ho amb les varetes perquè quedi tot ben desfet. Després ja ho podeu continuar remenant amb una cullera de fusta.
A mesura que la barreja es vagi escalfant, s'anirà espessint. Quan tingueu la consistència d'una crema no gaire espessa, aboqueu-la en una safata de vores una mica altes i deixeu-la temperar una estona abans de posar-la dins la nevera ben bé un parell d'hores. Tingueu en compte que en refredar-se s'espessirà més.
Un cop freda, escampeu-hi una mica de coco ratllat per sobre.
Per servir-ho, podeu posar un tros de fulla de plataner al plat. A sobre un tros de haupia, una xocolatina al damunt i uns talls de pinya al costat.