Hasselbackspotatis (Patates a l'estil Hasselbacken) - Skara, Västergötland, Suècia

  • Programa: Karakia
  • Cuiner: Elin Hellström, Sant Just Desvern
  • Dificultat: Baixa
  • Temps: Menys d'una hora

INGREDIENTS

  • patates (no gaire grosses)
  • mantega
  • pa ratllat
  • sal

PREPARACIÓ

Preescalfeu el forn a temperatura mitjana-alta.
Peleu les patates. Depenent de la seva mida, podeu calcular-ne un parell per persona.
Per fer els talls a cada patata, i que no se us passi de mida i la talleu del tot, us anirà bé posar la patata sobre una cullera de fusta. Les vores de la cullera faran de topall. Feu els talls més aviat prims, d'aquesta manera trigaran menys estona a coure's.
Col·loqueu les patates a la safata del forn.
En un cassó, desfeu-hi un tros força gros de mantega. Pinteu les patates, de manera generosa, amb la mantega desfeta i ja les podeu enfornar durant uns 25 minuts.
Passat aquest temps, traieu-les del forn i pinteu-les un altre cop amb més mantega fosa i escampeu-hi per damunt de cada patata una mica de pa ratllat. Saleu-les al vostre gust i enforneu-les novament durant uns 20-25 minuts més.
Serviu aquestes patates com a acompanyament de qualsevol plat, per exemple unes köttbullar, les famoses mandonguilles sueques (vegeu-ne la recepta a part)