Harira (Sopa) - Algèria

  • Programa: Karakia
  • Cuiner: Ghani Samri, Badalona

INGREDIENTS

  • costelles de xai
  • pastanagues
  • cigrons
  • patates
  • tomàquets
  • cebes
  • api
  • farina
  • aigua
  • oli d'oliva
  • suc de llimona
  • coriandre fresc
  • espècies
  • sal

PREPARACIÓ

Poseu un raig d'oli a l'olla de pressió i enrossiu-hi les costelles sense salar-les abans, ja que això faria que s'enganxessin a l'olla.
Menstrestant, peleu i trossegeu les patates, les pastanagues i la ceba. Feu un farcellet amb unes quantes fulles de coriandre fresc; d'aquesta manera us serà més fàcil treure'l de l'olla després.
Quan les costelles siguin daurades, afegiu aigua a l'olla i aboqueu-hi els cigrons i la resta de les verdures. Salpebreu-ho i condimenteu-ho amb el farcellet de coriandre fresc i un polsim de les espècies que us vinguin de gust. Tanqueu l'olla de pressió i deixeu que cogui uns 10 o 12 minuts, comptant a partir que arrenqui el bull.
Passat aquest temps, ho traieu tot de l'olla, excepte la carn i els cigrons. Tritureu les verdures cuites amb una mica de farina, el suc de llimona i més aigua.
Després torneu-ho a incorporar a l'olla. Deixeu que continuï fent xup-xup una estona més i, al final, afegiu-hi una mica de coriandre fresc trinxat.
Serviu aquesta sopa ben calenta.