Harira (Escudella àrab) - Marroc

  • Programa: Karakia
  • Cuiner: Fadela i Najet El Amrouch, Sant Esteve de Palautordera

INGREDIENTS

  • carn de xai
  • api
  • brou
  • oli d'oliva
  • 1 ceba
  • julivert
  • tomàquet ratllat
  • 2 ous
  • pasta de sopa
  • cigrons
  • mantega
  • farina
  • pebre negre
  • pebre blanc
  • safrà

PREPARACIÓ

En una olla, poseu-hi una cullerada d'oli d'oliva, la ceba, l'api, el julivert i la carn de xai, tallada a trossos i adobada amb una mica de safrà, pebre blanc i pebre negre.
Afegiu-hi un litre d'aigua i sal al vostre gust, i deixeu que tot plegat cogui uns tres quarts d'hora. Passat aquest temps, retireu de l'olla l'api i el brou, i torneu a afegir-hi més aigua; aquesta vegada la meitat, és a dir, mig litre.
Quan arrenqui el bull, poseu-hi unes cullerades de tomàquet ratllat, els cigrons i la pasta de sopa que vulgueu.
Espereu que torni a bullir i espessiu la sopa amb unes quantes cullerades de farina dissolta en aigua. Remeneu-ho bé perquè la farina quedi ben incorporada al brou.
Bateu un parell d'ous i fiqueu-los a l'olla, juntament amb una cullerada generosa de mantega. Remeneu-ho amb energia i ja tindreu la harira llesta per servir.