Harira (Escudella àrab) - Marroc
- Programa: Karakia
- Cuina: Fadela i Najet El Amrouch, Sant Esteve de Palautordera
INGREDIENTS
- carn de xai
- api
- brou
- oli d'oliva
- 1 ceba
- julivert
- tomàquet ratllat
- 2 ous
- pasta de sopa
- cigrons
- mantega
- farina
- pebre negre
- pebre blanc
- safrà
PREPARACIÓ
En una olla, poseu-hi una cullerada d'oli d'oliva, la ceba, l'api, el julivert i la carn de xai, tallada a trossos i adobada amb una mica de safrà, pebre blanc i pebre negre.
Afegiu-hi un litre d'aigua i sal al vostre gust, i deixeu que tot plegat cogui uns tres quarts d'hora. Passat aquest temps, retireu de l'olla l'api i el brou, i torneu a afegir-hi més aigua; aquesta vegada la meitat, és a dir, mig litre.
Quan arrenqui el bull, poseu-hi unes cullerades de tomàquet ratllat, els cigrons i la pasta de sopa que vulgueu.
Espereu que torni a bullir i espessiu la sopa amb unes quantes cullerades de farina dissolta en aigua. Remeneu-ho bé perquè la farina quedi ben incorporada al brou.
Bateu un parell d'ous i fiqueu-los a l'olla, juntament amb una cullerada generosa de mantega. Remeneu-ho amb energia i ja tindreu la harira llesta per servir.
Afegiu-hi un litre d'aigua i sal al vostre gust, i deixeu que tot plegat cogui uns tres quarts d'hora. Passat aquest temps, retireu de l'olla l'api i el brou, i torneu a afegir-hi més aigua; aquesta vegada la meitat, és a dir, mig litre.
Quan arrenqui el bull, poseu-hi unes cullerades de tomàquet ratllat, els cigrons i la pasta de sopa que vulgueu.
Espereu que torni a bullir i espessiu la sopa amb unes quantes cullerades de farina dissolta en aigua. Remeneu-ho bé perquè la farina quedi ben incorporada al brou.
Bateu un parell d'ous i fiqueu-los a l'olla, juntament amb una cullerada generosa de mantega. Remeneu-ho amb energia i ja tindreu la harira llesta per servir.