Hamburguesa de xocolata

imatge de recurs
  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Dificultat: Mitjana
  • Temps: Menys d'una hora
  • Restaurant: Chocovic, s.a., fàbrica de xocolates

INGREDIENTS

  • Per a la massa de pa de xocolata:
  • 60 g de farina d'ametlla
  • 100 g de sucre de llustre en pols
  • 6 g de cacau en pols
  • 50 g de clares d'ou
  • 15 g de sucre
  • Per a la "carn":
  • 200 g de nata líquida
  • 60 g de cobertura de xocolata (71% ocumare)
  • 100 g de cobertura de xocolata (71% guaranda)
  • 100 g de cobertura de xocolata (71% guyave)
  • 50 g de mantega
  • Per a guarnir:
  • 1 mango
  • 1 préssec
  • fulles de menta
  • suc de gerds

PREPARACIÓ

Comenceu fent el "pa" per a l'hamburguesa. Poseu en un bol el sucre glaç, l'ametlla en pols i el cacao amb pols i barregeu-ho bé.
Mentrestant poseu a la batedora les clares i el sucre i unes gotes de llimona. Quan tingueu les clares ben batudes, incorporeu-les en el bol on teniu la barreja i remeneu-ho bé fins que us quedi ben lligat. Treballeu-ho amb molta cura. Aleshores, amb l'ajuda d'una mànega pastissera, feu uns petits puntets sobre una safata d'anar al forn. En alguns d'aquests "punts", poseu-hi una mica de sèsam per simular una hamburguesa real. Poseu-los al forn durant 3 o 4 minuts a 160 º i després deixeu-los reposar una estona perquè es faci una crosta. Per fer la "carn" prepareu la trufa: ratlleu la xocolata, i quan tingueu la llet calenta, aboqueu-la-hi i remeneu-ho fins que us quedi ben lligat. Afegiu-hi la mantega i acabeu d'homogeneïtzar-ho tot. Per muntar les hamburgueses, poseu una mica de xocolata sobre el "pa" (simulant la carn), i com a guarnició, primer una capa de préssec com si fos el formatge, unes fulles de menta com si fos l'enciam i una mica de mango tallat finet com la ceba. Finalment, poseu-hi unes gotes de suc de gerd (simulant el ketxup), i tapeu-ho amb l'altra capa de "pa".
Anar al contingut