Hamburguesa de trinxat hindú

  • Programa: Cuines
  • Cuiner: Marc Ribas
  • Dificultat: Baixa
  • Temps: Menys d'una hora
  • Dieta: Vegana

INGREDIENTS

  • 300 g de patates del bufet

    150 g  de col 

    150 g d'espinacs 

    un manat de coriandre 

    gingebre

    1 cullerada de chaat masala

    mig bitxo

    2 cullerades de farina de cigró

    4 pans per a hamburguesa 

    3 cullerades de crema d'ametlla sense sucre

    1 raig d'aigua mineral 

    1 tomàquet de pera 

    1 endívia

    sal 

    oli d'oliva verge extra

PREPARACIÓ

1. Coem les patates amb pell al forn uns 30 o 40 minuts a 220 graus. Les anem punxant i, quan siguin cuites, les traiem i les deixem refredar.

2. En una paella sense oli, hi saltem la col i els espinacs fins que quedin més tous. Ho reservem.

3.  En un bol, hi posem la patata esmicolada i l'aixafem amb unes varetes. Hi afegim la col i els espinacs tallats, el coriandre picat, mig bitxo verd tallat a rodanxes, el gingebre ratllat, la farina de cigró i el chaat masala. D'aquesta barreja, en fem boletes i les aixafem en forma d'hamburguesa. Les tapem amb paper sulfurat i ho deixem reposar una hora a la nevera.

4. Tallem el tomàquet i la ceba a rodanxes, desfullem l'endívia i la reservem.  Agafem la crema d'ametlles i la posem en un bol, hi tirem un raig d'aigua i ho remenem. Així aconseguirem fer llet d'ametlles.

5. Per servir-ho, obrim el pa i hi posem el tomàquet, l'enciam, i l'hamburguesa pintada amb crema d'ametlla. A damunt, hi posem la ceba i tanquem el pa.