Hamburguesa de salmó amb cuscús de coliflor i romanesco

  • Programa: Cuines
  • Cuiner: Panda Gay
  • Dificultat: Baixa
  • Temps: Menys d'una hora
  • Restaurant: Escola Universitària d'Hoteleria i Turisme de Sant Pol, Sant Pol de Mar (Maresme)
  • Informació nutricional
    +Obre

    El romanesco és una hortalissa de la família de les coliflors, característica dels mesos freds, i destaca per ser de les menys flatulentes i de les més riques en vitamina c del grup.

INGREDIENTS

  • Ingredients per a 4 persones
  • 500 g de llom de salmó sense pell ni espines
  • 10 ml d'oli de sèsam
  • 1 coliflor
  • 1 romanesco
  • 50 ml d'oli de gira-sol
  • 20 g de mantega
  • 15 g de pa ratllat
  • 100 ml de soja líquida
  • 25 g de mel
  • 30 g de rúcula
  • Gingebre
  • Sal i pebre

PREPARACIÓ

Per començar, fem el cuscús de romanesco i coliflor. En un bol, ratllem amb un microplane el romanesco i la coliflor amb sal, una mica d'oli i pebre. Ho tapem amb paper film.

Fem el mateix amb la coliflor: la ratllem, hi posem sal i pebre, una mica d'oli. La tapem amb paper film. Coem al microones, els 2 bols, el del romanesco i el de la coliflor. 1 minut a temperatura màxima. Posem a reduir la soja en un cassó. Hi afegim també la mel i la resta d'oli de sèsam. Que ens quedi un xarop. 2 minuts.

Per fer l'hamburguesa, en cru, piquem el salmó, sense espina ni pell, en un robot de picar. Hi afegim la meitat de l'oli de sèsam, el gingebre, sal i pebre, i una mica de pa ratllat per a compactar. Muntem les hamburgueses amb un motllo, cada una de 130 grams. Les reservem.

Marquem l'hamburguesa en una paella. Amb el foc fort, perquè es faci per fora i quedi rosat l'interior.

Emplatem l'hamburguesa i hi posem per sobre uns brots de rúcula. Ho salsegem amb la reducció de soja i ho acompanyem amb el cuscús de romanesco i coliflor.