Hamburguesa de porc a la planxa

INGREDIENTS

  • ¿ de kg de carn magra picada
  • 150 g de cansalada viada picada
  • 1 ou
  • ¿ ceba picada fina
  • 1 gra d'all escalivat
  • Molla de pa sec remullada
  • Oli d'oliva
  • Sal i pebre

PREPARACIÓ

1. Poseu les carns picades en un bol fondo, les barregeu.

2. Hi tireu l'ou, la ceba, l'all escalivat, el pa sec ben espremut, l'oli, la sal i el pebre. Ho amasseu bé i deixem reposar un quart d'hora la pasta. Tasteu el punt de sal.

3. A continuació fem les hamburgueses, amb la mida i el gruix que us permetin coure-les al vostre gust.

4. Escalfeu la planxa, la unteu lleugerament i coeu les hamburgueses.

Trucs:

. Si no us hi agrada l'all, prescindiu-ne.

. Hi ha qui hi afegeix pebrot vermell.

. De fora han de quedar rosses, mai sucarrades.

. Estan delicioses acompanyades de patates rosses.

. Tingueu una bona mostassa de gra a mà.

. Beveu-hi un negre vigorós, de la Terra Alta, posem per cas.