Hamburguesa de poltre amb ceba caramel·litzada i parmentier de formatge

  • Programa: Cuines
  • Cuiner: Joan Luque
  • Dificultat: Mitja
  • Temps: Més d'una hora
  • Restaurant: El celler dels joglars, Montardit de Baix
  • Informació nutricional
    +Obre

    La carn de poltre conté menys greix i menys colesterol que la carn de vedella.

INGREDIENTS

  • Per a 4 persones:
  • 4 hamburgueses de poltre (10% de porc, sal i pebre)
  • 2 cebes grosses
  • 100 ml de licor de Cassis
  • 300 g de patates
  • 300 g de formatge tipus serrat
  • 50 g de ruca
  • oli d'oliva
  • sal i pebre
  • 10 g de pa d'hamburguesa

PREPARACIÓ

Per començar, talleu les cebes en juliana i poseu-les a potxar a foc molt lent amb un bon raig d'oli d'oliva. Quan estiguin ben toves afegiu-hi el licor de Cassis, deixeu que caramel·litzin i reserveu-ho.

A continuació, submergiu les patates senceres amb pell en aigua bullint.

Mentrestant, ratlleu el formatge serrat del Pirineu.

Quan les patates siguin cuites escorreu-les i passeu-les al got del batedor juntament amb el formatge rallat. Seguidament, afegiu-hi sal, pebre i 4 cullerades d'oli d'oliva i tritureu-ho fins a aconseguir una emulsió ben fina.

Després, torreu el pa al forn.

Tot seguit, en una paella amb oli ben calent fregiu la ruca fins que quedi cruixent, passeu-la per paper absorbent i reserveu-la.

Finalment, marqueu les hamburgueses de poltre a la planxa amb una mica d'oli.

I ja per acabar, poseu 2 cullerades de parmentier, l'hamburguesa a sobre i la ceba caramel·litzada. Disposeu la ruca i el pa d'hamburguesa torrat i acabeu-ho amb unes llesques de formatge.