Halwa d'tmar (Pastissets de dàtils) - Tànger, Marroc

  • Programa: Karakia
  • Cuina: Shaïma Benhamdouch, Barcelona

INGREDIENTS

  • 1 kg de farina
  • 1/2 kg de margarina
  • 1/2 got petit d'oli de girasol
  • 1/2 got petit de sucre
  • sucre glaç per guarnir
  • una mica d'aigua de tarongina (opcional)
  • Pel farcit:
  • 1/2 kg de dàtils
  • 2 cullerades d'aigua de tarongina
  • clau d'espècia mòlt
  • canyella en pols

PREPARACIÓ

Despinyoleu els dàtils. Aixafeu-los i feu–ne una pasta. Condimenteu-la amb mitja culleradeta de clau d'espècia mòlt i mitja més de canyella en pols i l'aigua de tarongina. Barregeu-ho perquè els gustos quedin ben integrats i reserveu-ho.
Prepareu la massa barrejant la margarina amb l'oli, el sucre i l'aigua de tarongina. Després aneu-hi incorporant, de mica en mica, la farina. Pasteu-ho a mà fins que quedi ben fina i elàstica, i no hi hagi cap grumoll.
Deixeu reposar la massa a la nevera uns 20 minuts. Tapeu-la amb una mica de paper film perquè no es ressequi.
Poseu un paper d'enfornar sobre la safata del forn.
Aneu agafant porcions de massa i aplaneu-les una mica. Talleu-ne cercles amb l'ajuda d'un tallapastes. Si no en teniu, una tassa o un got també us serviran.
Poseu una mica de pasta de dàtil al mig del cercle de pasta i tanqueu-lo. Feu rodolar la peça per les mans i doneu-li una forma ciclíndrica doblegant-ne els extrems, semblant a la de mitja lluna.
Amb unes pinces dentades, aneu-hi fent pessics per fer-ne la decoració.
Feu coure els pastissets al forn, prèviament preescalfat a 180º, durant uns 10 minuts.
Un cop trets del forn, deixeu refredar els pastissets i, després, espolseu-hi per sobre una mica de sucre glaç.
Serviu-los acompanyats d'un bon te amb menta.

Anar al contingut