Guisat de pollastre amb carxofes

  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Cuina: Marc Ribas
  • Dificultat: Baixa
  • Temps: Més d'una hora
  • Informació nutricional
    -Obre

    El pollastre és una de les carns més lleugeres i pobres en greix que podem trobar (sempre que li traguem la pell abans de cuinar-lo).Amb la col·laboració de:STICSA

INGREDIENTS

  • INGREDIENTS PER A 4 PERSONES

     

    1 pollastre tallat a vuitens

    12 carxofes

    5 llimones

    3 cebes

    3 grans d'all

    1,5 l de brou de pollastre

    Anís en gra

    Pebre negre

    Llard

    Safrà

    Vi ranci

    Llorer

PREPARACIÓ

  1. Salpebrem un pollastre tallat a vuitens i el saltem en una cassola amb oli OVE i  una cullerada de llard.
  2. Reservem el pollastre enrossit i freguem 3 grans d'all amb pell per la cassola
  3. Tallem a juliana 3 cebes i les enrossim a la mateixa cassola del pollastre AFEGINT-HI més oli i llard
  4. Posem en un tàper  aigua mineral,  una llimona tallada pel mig i un manat de julivert
  5. Tornegem, escuem i desbarbem 12 carxofes i les reservem en el tàper amb aigua
  6. Integrem el pollastre a la cassola amb la ceba rossa
  7. Espolsem les carxofes reservades i les afegim a la cassola
  8. Triturem amb el morter una cullerada d'anís en pols
  9. Afegim a la cassola l'anís aixafat, 1 fulla de llorer i uns brins de safrà. Ho remenem tot.
  10. Traiem de la nevera 1,5 l de brou de pollastre i l'escalfem en un pot
  11. Afegim a la cassola un raig de vi ranci i deixem que se n'evapori l'alcohol
  12. Afegim el brou calent, ho tapem i ho deixem coure durant 30 minuts a foc baix
  13. Tallem 4 llimones a rodelles i les afegim a la cassola i ho  deixem tot 5 minuts més
  14. Servim el plat amb pollastre i carxofes.
Anar al contingut