Guisat de pollastre amb carxofes
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Marc Ribas
- Dificultat: Baixa
- Temps: Més d'una hora
- Informació nutricional -Obre
El pollastre és una de les carns més lleugeres i pobres en greix que podem trobar (sempre que li traguem la pell abans de cuinar-lo).Amb la col·laboració de:
INGREDIENTS
INGREDIENTS PER A 4 PERSONES
1 pollastre tallat a vuitens
12 carxofes
5 llimones
3 cebes
3 grans d'all
1,5 l de brou de pollastre
Anís en gra
Pebre negre
Llard
Safrà
Vi ranci
Llorer
PREPARACIÓ
- Salpebrem un pollastre tallat a vuitens i el saltem en una cassola amb oli OVE i una cullerada de llard.
- Reservem el pollastre enrossit i freguem 3 grans d'all amb pell per la cassola
- Tallem a juliana 3 cebes i les enrossim a la mateixa cassola del pollastre AFEGINT-HI més oli i llard
- Posem en un tàper aigua mineral, una llimona tallada pel mig i un manat de julivert
- Tornegem, escuem i desbarbem 12 carxofes i les reservem en el tàper amb aigua
- Integrem el pollastre a la cassola amb la ceba rossa
- Espolsem les carxofes reservades i les afegim a la cassola
- Triturem amb el morter una cullerada d'anís en pols
- Afegim a la cassola l'anís aixafat, 1 fulla de llorer i uns brins de safrà. Ho remenem tot.
- Traiem de la nevera 1,5 l de brou de pollastre i l'escalfem en un pot
- Afegim a la cassola un raig de vi ranci i deixem que se n'evapori l'alcohol
- Afegim el brou calent, ho tapem i ho deixem coure durant 30 minuts a foc baix
- Tallem 4 llimones a rodelles i les afegim a la cassola i ho deixem tot 5 minuts més
- Servim el plat amb pollastre i carxofes.