Guisat de pintada amb brou de tòfones

  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Cuina: Carles Gaig
  • Dificultat: Mitjana
  • Temps: Menys d'una hora
  • Restaurant: Can Gaig, Barcelona

INGREDIENTS

  • 1 pintada
  • 1 got de brou de tòfona
  • 300 g de llenegues negres
  • oli
  • sal i pebre
  • farina
  • 50 g de mantega Per al brou:
  • 1 porro
  • 1 xirivia
  • 2 escalunyes
  • 1 copa de xerès fi . el coll, la carcassa i les puntes de l'ala de la pintada

PREPARACIÓ

Abans de fer el guisat, prepareu un brou amb el porro, la xirivia, les escalunyes, el xerès i la carcassa, el coll i les puntes de l'ala de la pintada.
Salpebreu els trossos de pintada i daureu-los en una paella amb una mica de mantega. És recomanable que primer daureu- una mica el pit de pintada i el reserveu. Després daureu les cuixes i, un cop daurades, tireu-hi un polsim de farina. Remeneu-ho, aboqueu-hi el brou de pintada i deixeu-ho coure durant 15 minuts a foc lent. Quan el brou ja hagi reduït, afegiu-hi les llenegues trossejades i, uns minuts després, els trossos de pit de pintada. Quan el pit ja s'hagi amorosit, comenceu a lligar la salsa, primer amb el brou de tòfona, i després, amb una mica de mantega. Quan la salsa tingui una textura ben cremosa, ja podeu posar-hi les cuixes de pintada. Deixeu-ho un minut al foc i ja podeu servir-ho.
Anar al contingut