Guatlles marinades
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Marc Ribas
- Dificultat: Baixa
- Temps: Més d'una hora
- Informació nutricional -Obre
La carn de guatlla és una de les que aporten més proteïna i menys greix.Amb la col·laboració de:
INGREDIENTS
INGREDIENTS PER A 4 PERSONES
4 guatlles
5 cullerades de mel amargant
4 grans d'all
2 claus
1 ceba morada
1 fonoll (bulb i fulles)
1 canonet de canyella
200 g de vinagre vell
50 g de mantega
farigola
oli OVE
vi ranci
sal
gingebre
PREPARACIÓ
- Separem les cuixes i els pits de 4 guatlles.
- Barregem en un bol 30 g de sal, 500 g de vi ranci, 4 grans d'all tallats a làmines, 2 claus aixafats, 1 dit de gingebre ratllat, 1 canonet de canyella, 200 g de vinagre vell, una branca de farigola i 5 cullerades de mel amargant.
- Posem aquest marinat en un tàper amb les guatlles trossejades i, si cal, ho acabem d'omplir amb aigua mineral. Ho deixem a la nevera durant 12 hores.
- Eixuguem els trossos de guatlla amb paper absorbent i els segellem en una cassola amb oli OVE.
- Colem el suc del marinat i el fem reduir en un recipient alt.
- Tallem a juliana 1 arrel de fonoll (en reservem les fulles) i 1 ceba morada.
- Fem suar els vegetals a la cassola.
- Afegim el suc del marinat reduït a la cassola dels vegetals.
- Hi afegim les cuixes de les guatlles i les deixem coure durant 5minuts.
- Hi afegim els pits de les guatlles i els deixem coure 5 minuts més.
- Tallem a daus 50 g de mantega freda i els afegim a la cassola per lligar la salsa.
- Ho servim amb unes quantes fulles de fonoll per sobre.