Guatlles marinades

  • Programa: Cuines
  • Cuiner: Marc Ribas
  • Dificultat: Baixa
  • Temps: Més d'una hora
  • Informació nutricional
    +Obre

    La carn de guatlla és una de les que aporten més proteïna i menys greix.

INGREDIENTS

  • INGREDIENTS PER A 4 PERSONES

    4 guatlles   

    5 cullerades de mel amargant

    4 grans d'all

    2 claus

    1 ceba morada     

    1 fonoll (bulb i fulles) 

    1 canonet de canyella

    200 g de vinagre vell

    50 g de mantega 

    farigola

    oli OVE

    vi ranci

    sal 

    gingebre

PREPARACIÓ

  1. Separem les cuixes i els pits de 4 guatlles.
  2. Barregem en un bol 30 g de sal, 500 g de vi ranci, 4 grans d'all tallats a làmines, 2 claus aixafats, 1 dit de gingebre ratllat, 1 canonet de canyella, 200 g de vinagre vell, una branca de farigola i 5 cullerades de mel amargant.
  3. Posem aquest marinat en un tàper amb les guatlles trossejades i, si cal,  ho acabem d'omplir amb aigua mineral. Ho deixem a la nevera durant 12 hores.
  4. Eixuguem els trossos de guatlla amb paper absorbent i els segellem en una cassola amb oli OVE.
  5. Colem el suc del marinat i el fem reduir en un recipient alt.
  6. Tallem a juliana 1 arrel de fonoll (en reservem les fulles) i 1 ceba morada.
  7. Fem suar els vegetals a la cassola.
  8. Afegim el suc del marinat reduït a la cassola dels vegetals.
  9. Hi afegim les cuixes de les guatlles i les deixem coure durant 5minuts.
  10. Hi afegim els pits de les guatlles i els deixem coure 5 minuts més.
  11. Tallem a daus 50 g de mantega freda i els afegim a la cassola per lligar la salsa.
  12. Ho servim amb unes quantes fulles de fonoll per sobre.