Guatlles en escabetx

INGREDIENTS

  • 4 guatlles

    100 g de porro picat fi

    1 poma golden

    2 grans d'all

    80 g de cacauets, torrats i picats rústics al morter

    40 g de gingebre fresc ratllat

    100 g de vi ranci

    100 g de vinagre

    500 g d'oli d'oliva extra verge

    20 g de greix de porc

    Sal

    Pebre negre

PREPARACIÓ

  1. Passeu per la flama les guatlles, netegeu-les escrupolosament i salpebreu-les per dins i per fora. Preneu mitja poma i feu-ne quatre grills, sense pell ni granes, i col·loqueu un tall de poma a dins de cada guatlla. Lligueu les potes de les aus per mantenir una bona forma durant la cocció i reserveu-les.
     
  2. En una cassola a la mida de les quatre guatlles, poseu-hi a escalfar el greix i l'oli i enrossiu-rostiu les guatlles per totes les cares (uns 5 min). Reserveu-les.
     
  3. A la cassola, amb l'oli perfumat, sofregiu-hi el porro ben daurat, uns 8 min, afegiu-hi l'all i sofregiu-ho durant 3 min, afegiu-hi la resta de poma pelada i ratllada, salpebreu-ho i continueu la cocció del sofregit 10 min més.
     
  4. Afegiu a la cassola el gingebre ratllat, els cacauets picats, les guatlles amb els pits contra el fons de la cassola, el vi ranci, el vinagre i l'oli. Deixeu-ho coure a foc lentíssim 30 min amb la cassola tapada i 30 min amb la cassola destapada.
     
  5. Podeu optar per presentar les peces senceres amb la salsa integral de la cocció o bé desossar-les i passar la salsa per un colador xinès i acompanyar les guatlles amb arròs blanc o amb pasta fresca.
Anar al contingut