Guatlles caramel·litzades
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Magí Huguet
- Dificultat: Mitjana
- Temps: Menys d'una hora
- Restaurant: Vinya Rosa, Barcelona
INGREDIENTS
- 6 guatlles
- 1/4 l brou d'aviram
- 3 grans d'all
- làmines de caramel
- 1/2 copa de conyac
- api
- pastanaga
- tomàquet
- ceba
- llorer
- puré de patates (opcional)
- oli d'oliva
- vinagre balsàmic
- llard
- sal
- pebre
PREPARACIÓ
Per començar, daureu la carcanada de les guatlles en una paella amb oli. Tot seguit, afegiu-hi les verdures trossejades i flamegeu-ho amb conyac.
Quan s'hagi evaporat l'alcohol, afegiu-hi el brou d'aviram i deixeu-ho reduir. Passeu-ho per un colador xinès i afegiu-hi unes gotes de vinagre. Mentrestant, poseu llard de porc en una altra paella i deixeu-lo desfer. Salpebreu les guatlles i incorporeu-les a la paella. Quan les tingueu daurades, poseu-les al forn un parell de minuts. I ja per acabar, poseu puré de patates al plat i col·loqueu-hi les guatlles a sobre. Decoreu-ho amb la salsa que heu preparat abans.
Quan s'hagi evaporat l'alcohol, afegiu-hi el brou d'aviram i deixeu-ho reduir. Passeu-ho per un colador xinès i afegiu-hi unes gotes de vinagre. Mentrestant, poseu llard de porc en una altra paella i deixeu-lo desfer. Salpebreu les guatlles i incorporeu-les a la paella. Quan les tingueu daurades, poseu-les al forn un parell de minuts. I ja per acabar, poseu puré de patates al plat i col·loqueu-hi les guatlles a sobre. Decoreu-ho amb la salsa que heu preparat abans.