Guatlla glacejada amb soja i puré de cigrons

  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Cuina: Jordi Esteve
  • Dificultat: Mitjana
  • Temps: Menys d'una hora
  • Restaurant: Nectari, Barcelona

INGREDIENTS

  • Per a 4 persones:
  • 4 guatlles
  • 100 ml d'oli d'oliva
  • 4 c/s de soja
  • 4 c/s de mel
  • sèsam
  • Per al puré de cigrons:
  • 150 g de cigrons cuits
  • 70 ml de brou de carn
  • 25 ml de nata
  • sal
  • pebre mòlt
  • Per als tomàquets confitats:
  • 5 tomàquets cherry
  • 1 all
  • 2 branques de farigola
  • oli d'oliva

PREPARACIÓ

Per fer els tomàquets confitats, escaldeu els tomàquets cherry en un cassó amb aigua bullint, 5 o 10 segons, escorreu-los, poseu-los en una safata de forn amb 200 ml d'oli d'oliva, un gra d'all i una mica de farigola en branca i deixeu-ho al forn a 80º durant uns 7 minuts.

Per fer el puré de cigrons, poseu els cigrons cuits a la batedora amb una mica de brou de carn i la nata. Un cop triturat, passeu-ho per un colador de malla fina i rectifiqueu-ho de sal i pebre.

A continuació, desosseu les guatlles i salteu-ne a la paella tots els quarts, amb oli d'oliva. Seguidament, amb el foc baix, afegiu-hi la mel i la soja, deixeu-ho caramel·litzar a foc suau, durant uns 2 minuts i tireu-hi sèsam pel damunt.

I ja per acabar, poseu una mica del puré de cigrons al fons del plat; al damunt poseu-hi les cuixetes i els pits, acompanyeu-ho amb els tomàquets cherry i salsegeu-ho amb la salsa caramel·litzada que ens queda de les guatlles.
Anar al contingut