Guatlla glacejada amb soja i puré de cigrons
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Jordi Esteve
- Dificultat: Mitjana
- Temps: Menys d'una hora
- Restaurant: Nectari, Barcelona
INGREDIENTS
- Per a 4 persones:
- 4 guatlles
- 100 ml d'oli d'oliva
- 4 c/s de soja
- 4 c/s de mel
- sèsam
- Per al puré de cigrons:
- 150 g de cigrons cuits
- 70 ml de brou de carn
- 25 ml de nata
- sal
- pebre mòlt
- Per als tomàquets confitats:
- 5 tomàquets cherry
- 1 all
- 2 branques de farigola
- oli d'oliva
PREPARACIÓ
Per fer els tomàquets confitats, escaldeu els tomàquets cherry en un cassó amb aigua bullint, 5 o 10 segons, escorreu-los, poseu-los en una safata de forn amb 200 ml d'oli d'oliva, un gra d'all i una mica de farigola en branca i deixeu-ho al forn a 80º durant uns 7 minuts.
Per fer el puré de cigrons, poseu els cigrons cuits a la batedora amb una mica de brou de carn i la nata. Un cop triturat, passeu-ho per un colador de malla fina i rectifiqueu-ho de sal i pebre.
A continuació, desosseu les guatlles i salteu-ne a la paella tots els quarts, amb oli d'oliva. Seguidament, amb el foc baix, afegiu-hi la mel i la soja, deixeu-ho caramel·litzar a foc suau, durant uns 2 minuts i tireu-hi sèsam pel damunt.
I ja per acabar, poseu una mica del puré de cigrons al fons del plat; al damunt poseu-hi les cuixetes i els pits, acompanyeu-ho amb els tomàquets cherry i salsegeu-ho amb la salsa caramel·litzada que ens queda de les guatlles.
Per fer el puré de cigrons, poseu els cigrons cuits a la batedora amb una mica de brou de carn i la nata. Un cop triturat, passeu-ho per un colador de malla fina i rectifiqueu-ho de sal i pebre.
A continuació, desosseu les guatlles i salteu-ne a la paella tots els quarts, amb oli d'oliva. Seguidament, amb el foc baix, afegiu-hi la mel i la soja, deixeu-ho caramel·litzar a foc suau, durant uns 2 minuts i tireu-hi sèsam pel damunt.
I ja per acabar, poseu una mica del puré de cigrons al fons del plat; al damunt poseu-hi les cuixetes i els pits, acompanyeu-ho amb els tomàquets cherry i salsegeu-ho amb la salsa caramel·litzada que ens queda de les guatlles.