Guatlla farcida de botifarra
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Carles Tejedor
- Dificultat: Mitjana
- Temps: Menys d'una hora
- Restaurant: Ristol Viladecavalls, Viladecavalls
INGREDIENTS
- 4 guatlles desossades
- 250 g de botifarra
- 1 col
- 4 patates mitjanes del bufet
- 150 g de cansalada curada
- 1 copa de vi negre
- 1 porro
- 1 ceba
- 3 tomàquets
- cerfull
- una tasseta d'oli o de llard
- sal i pebre
PREPARACIÓ
Salpebreu les guatlles, farciu-les amb la botifarra i la cansalada i lligueu-les amb un cordill.
Poseu-les en una plata de forn, afegiu-hi un raig d'oli d'oliva i deixeu-les coure al forn a 160 o 180 graus durant uns 25 minuts. Traieu els cordills i talleu-les a rodanxes gruixudes.
Menrestant, daureu les carcasses en un cassó amb oli. Quan estiguin ben daurades, afegiu-hi la pastanga, el tomàquet i el porro tot tallat petit i deixeu-ho coure tot junt. Després, poseu-hi el vi negre i deixeu-lo reduir. A continuació, fiqueu-hi una mica d'aigua i tritureu-ho amb l'ajuda d'un túrmix.
Tot seguit, bulliu les patates pelades i tallades en un cassó amb aigua durant 5 minuts. Després, incorporeu-hi la col tallada i deixeu-ho coure tot junt uns 20 minuts més. Trinxeu-ho amb una forquilla.
Daureu uns daus de cansalada en una paella. Quan estiguin ben rossos, afegiu-hi el trinxat de patata i col i salteu-ho tot junt.
I ja per acabar, emplateu el trinxat i poseu-hi a sobre les guatlles. Salseu tot el plat i guarniu-lo amb cerfull i un raig d'oli.
Poseu-les en una plata de forn, afegiu-hi un raig d'oli d'oliva i deixeu-les coure al forn a 160 o 180 graus durant uns 25 minuts. Traieu els cordills i talleu-les a rodanxes gruixudes.
Menrestant, daureu les carcasses en un cassó amb oli. Quan estiguin ben daurades, afegiu-hi la pastanga, el tomàquet i el porro tot tallat petit i deixeu-ho coure tot junt. Després, poseu-hi el vi negre i deixeu-lo reduir. A continuació, fiqueu-hi una mica d'aigua i tritureu-ho amb l'ajuda d'un túrmix.
Tot seguit, bulliu les patates pelades i tallades en un cassó amb aigua durant 5 minuts. Després, incorporeu-hi la col tallada i deixeu-ho coure tot junt uns 20 minuts més. Trinxeu-ho amb una forquilla.
Daureu uns daus de cansalada en una paella. Quan estiguin ben rossos, afegiu-hi el trinxat de patata i col i salteu-ho tot junt.
I ja per acabar, emplateu el trinxat i poseu-hi a sobre les guatlles. Salseu tot el plat i guarniu-lo amb cerfull i un raig d'oli.