Guandulada o sopa de guandules (Sopa de fesols) - Colòmbia

  • Programa: Karakia
  • Cuiner: Doris López i Erika Arrieta, Barcelona

INGREDIENTS

  • costella de vedella
  • plàtan mascle madur
  • panela
  • nyam
  • iuca
  • guandules (fesols colombians cuits)
  • hogao (consulteu recepta)
  • aigua
  • sal

PREPARACIÓ

Saleu la costella de vedella i poseu-la en una olla amb aigua abundant. Afegiu-hi el plàtan mascle madur tallat a trossets i un tros de panela.
Peleu i talleu el nyam i afegiu-lo a l'olla. Després incorporeu-hi els guandules, unes quantes cullerades d'hogao, uns quants trossets de iuca -pelada i tallada ben petita- i rectifiqueu-ho de sal. Deixeu que faci xup-xup una bona estona.
Quan la carn sigui cuita, retireu-la de l'olla i talleu-la a bocins. Torneu a posar els trossets de carn a l'olla i, tot plegat, que cogui una mica més.

Nota:
Si no trobeu guandules podeu substituir-los per fesols cuits.