Guacamole

  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Cuina: Joan Bagur
  • Dificultat: Baixa
  • Temps: Menys de 30 minuts
  • Restaurant: Oaxaca, Barcelona
  • Dieta: Vegana
  • Informació nutricional
    -Obre

    L'alvocat és una fruita molt energètica que conté greixos insaturats, és a dir, del tipus cardiosaludables.Amb la col·laboració de:STICSA

INGREDIENTS

  • Ingredients per a 4 persones
  • 4-6 alvocats
  • 2 chiles serranos
  • 2 chiles jalapeños
  • 6 cullerades de coriandre
  • 2 cebetes tendres
  • Sal de mar
  • Per als totopos/natxos
  • 16 tortillas
  • Oli de blat de moro
  • Per a la salsa verda
  • 300 g de tomàquet verd
  • tomàquet morat
  • tomàquet milpa
  • 3 cullerades de coriandre
  • 2 chiles serranos
  • 2 chiles jalapeños
  • 1/2 ceba tendra
  • 1/2 all
  • sal
  • 1/2 got d'aigua

PREPARACIÓ

Per començar, preparem la salsa verda. Tallem els tomàquets, el coriandre, el xili, la ceba i l'all. Ho fiquem tot en un pot i ho triturem amb el túrmix. Ho reservem.

Agafem les tortillas. Les tallem en dues meitats. Posem oli de blat de moro en una paella. Fregim les tortilles. Les deixem sobre paper perquè perdin oli. Les reservem.

A continuació, preparem el guacamole. Tallem els alvocats per la meitat. Traiem la polpa de dins. La posem en un morter, el "molcajete". Hi afegim també els dos pinyols. Piquem amb el ganivet el xili, la ceba i el coriandre. Ho afegim als alvocats i ho salem. Ho anem aixafant i, alhora, barrejant tot molt.

Ho servim en un "molcajete" més petit. Amb unes estovalles petites a sota. L'acompanyem amb els natxos o totopos, i la salsa verda.
Anar al contingut