Grießnockerlsuppe (Sopa de mandonguilles de sèmola) - Àustria

  • Programa: Karakia
  • Cuiner: Ursula Sperrer, Manresa

INGREDIENTS

  • sèmola
  • 1 ou
  • mantega
  • julivert
  • brou lleuger de carn o pollastre

PREPARACIÓ

Poseu una cassola amb el brou al foc.
En un plat prepareu una barreja amb un bon tros de mantega i un ou. Aixafeu-ho amb una forquilla perquè quedi una mena de crema. Ratlleu-hi una mica de nou moscada i barregeu-ho amb la sèmola, que heu d'anar afegint de mica en mica, fins que tingueu una pasta més aviat espessa.
Trinxeu unes quantes fulles de julivert i afegiu-les a la pasta de sèmola. Deixeu-ho reposar uns quants minuts i, després, ja podeu anar donant forma allargada a les mandonguilles de sèmola amb l'ajuda d'un parell de culleres; aneu mullant les culleres amb l'aigua de la cassola perquè no se us enganxi la pasta. Tingueu en compte que aquestes mandonguilles augmentaran força de volum en coure, per tant, no les feu excessivament grosses.
Heu de procurar que el brou no bulli fort; sabreu que les mandonguilles són cuites quan les vegeu surar.