Gratinat de patates amb botifarra negra

  • Programa: Cuines
  • Cuiner: Juanjo Carrillo
  • Dificultat: Mitja
  • Temps: Menys d'una hora
  • Restaurant: Folquer, Barcelona

INGREDIENTS

  • 500 g de patates
  • 16 talls prims de botifarra negra
  • 100 g de formatge brie
  • 1 tassa de nata líquida
  • oli d'oliva
  • sal i pebre

PREPARACIÓ

Per començar, peleu les patates, talleu-les en làmines molt primes, renteu-les bé i fregiu-les en un cassó amb oli abundant.

Quan estiguin ben rosses, retireu-les i reserveu-les.

A continuació, poseu en una paella la nata, les patates fregides, la sal i el pebre i deixeu-ho coure tot junt duran uns deu minuts.

Tot seguit, poseu al centre d'un plat una capa de patates amb nata, cobriu-ho amb els talls de botifarra negra, feu una altra capa de patates a sobre, i finalment, cobriu-ho amb el formatge brie tallat a talls i sense pell.

I ja per acabar, poseu el plat a gratinar al forn durant uns cinc minuts i ja podeu servir-lo.