Gratinat de carxofes i làmines de bacallà

imatge de recurs
  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Cuina: Carles Gaig
  • Dificultat: Mitjana
  • Temps: Menys d'una hora
  • Restaurant: Can Gaig, Barcelona

INGREDIENTS

  • 2 carxofes
  • julivert
  • 2 cullerades de farina
  • 400 g de bacallà
  • 4 copetes de caldo de bacallà
  • 4 copetes de nata líquida
  • 4 tomàquets secs
  • 400 g de mantega
  • oli d'oliva verge
  • 50 g de parmesà
  • sal

PREPARACIÓ

Per començar, desfeu una mica de farina en un cassó amb aigua.
Incorporeu-hi les carxofes pelades i tallades i unes branquetes de julivert. Deixeu-ho coure durant uns minuts. Per fer la salsa, poseu el brou de bacallà en una paella, afegiu-hi la nata líquida i deixeu que arrenqui el bull. Després afegiu-hi el tomàquet sec tallat i la mantega. A continuació, talleu el bacallà i confiteu-lo en un cassó amb oli a uns 60 graus durant 10 minuts. I ja, per acabar, talleu les carxofes a làmines i poseu-les en una safata per al forn. Disposeu el bacallà al damunt i feu una altra capa de carxofes per sobre. Cobriu-ho tot amb la salsa i gratineu-ho al forn.
Anar al contingut