Gratinat d'anxoves

  • Programa: Cuines
  • Cuiner: Magí Huguet
  • Dificultat: Mitja
  • Temps: Menys d'una hora
  • Restaurant: Vinya Rosa, Barcelona

INGREDIENTS

  • 6 patates mitjanes
  • 2 cebes mitjanes
  • 24 filets d'anxoves
  • 300 g formatge ratllat
  • 100 g formatge cremós
  • 50 g mantega
  • 1/2 l nata líquida
  • sal
  • pebre
  • farigola
  • comí
  • orenga

PREPARACIÓ

Per començar, poseu mantega en una cassola i esteneu-la bé.
Afegiu-hi les patates, que prèviament haureu pelat i trossejat, la ceba tallada, les anxoves i el fornatge cremós. Salpebreu-ho i afegiu-hi el comí i la farigola. A continuació, incorporeu-hi una altra capa de patata. Afegiu-hi formatge ratllat, comí i farigola. Aboqueu-hi la crema de llet i una mica de llet. Finalment, tapeu-ho amb paper d'alumini i poseu-ho al forn, que ha d'estar molt calent, durant una hora i mitja. I ja per acabar, emplateu-ho.